Samtidig avslører han at han lider av en psykiatrisk diagnose.– Hvis jeg ikke hadde kommet meg inn og fått hjelp gjennom hele den første helgen så hadde jeg ikke sittet her i dag, sier Sudbø til NRK i det første intervjuet han har gitt etter at forskningsjukset ble avslørt i januar.

Sudbø, som var tilknyttet Rikshospitalet og Radiumhospitalet, ble avslørt da han publiserte en artikkel basert på fiktivt forskningsarbeid i legetidsskriftet «Lancet». Han sier at det var en lettelse å legge kortene på bordet, og forteller at hans høye tempo skyldes en psykiatrisk diagnose kalt «bipolar lidelse type 2».

– Det gjør at man stort sett er konge på haugen. Det er en psykiatrisk diagnose hvor humøret svinger opp og ned i bølger over lang tid, sier han.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus opprettet i januar både en tilsynssak mot Sudbø og helseforetaket Rikshospitalet-Radiumhospitalet. I tillegg ble en granskningskommisjon nedsatt i samarbeid med Universitetet i Oslo. Denne kommisjonen legger fram sin rapport 30. juni i år. Rapporten skulle opprinnelig vært ferdig i april, men allerede i mars ba kommisjonens leder, professor Anders Ekborn ved Karolinska Institutet i Stockholm, om mer tid på grunn av omfanget saken etter hvert viste seg å ha.