OSLO: Jansen har hatt en årslønn på ca. 2,7 millioner kroner, får NTB bekreftet av SAS Braathens. Sluttavtalen kan dermed sikre Jansen 8,1 millioner kroner.

To årslønner, eller 5,4 millioner kroner, får den sparkede toppsjefen uansett. De siste 12 månedene med lønn skal avregnes mot lønnen han får om han får ny jobb.

– Det er vel ingen som tror at Jansen ikke får ny jobb, men dette er et slags garantinivå, sier informasjonssjef i SAS-konsernet, Hans Ollongren, til NTB.

Forhandlet selv

Sluttpakken ble forhandlet fram under fire øyne, mellom styreleder i SAS Braathens John Dueholm og Petter Jansen. Møtet fant sted i Stockholm mandag formiddag.

Det skal ikke ligge andre forhold i sluttavtalen, som for eksempel pensjonsytelser. Men verdien av pensjonsinnskuddet som SAS Braathens har betalt inn for Jansen siden han ble ansatt 15. april 2004, tar han med seg.

Det har ikke lykkes NTB å få snakke med Dueholm eller Jansen.

Jansens etterfølger

Viseadministrerende direktør Johnny Skoglund er konstituert SAS Braathens-sjef. Det er ikke sagt noe om når flyselskapet bør ha en permanent sjef på plass.

– Tidspunktet er ikke så viktig, det viktigste er at man får rett person, sier SAS-konsernets norske informasjonssjef, Simen Revold.

Styret i SAS Braathens skal være i gang med prosessen for å rekruttere ny toppsjef. Om et rekrutteringsselskap også blir koblet inn var ikke avklart mandag.

Tre ledige stoler

SAS-konsernet leter allerede etter ny toppsjef etter at Jørgen Lindegaard i vår varslet sin avgang. Konsernstyret har gitt seg selv et halvt år på å finne danskens etterfølger. Styreleder Egil Myklebust har tidligere uttalt at verken kjønn eller nasjonalitet skal ha betydning i valget av ny konsernsjef.

Hvem denne personen blir skal ikke påvirke hvem som blir ny sjef for rutenettet og økonomien til SAS Braathens, ifølge informasjonssjefen.

– Rekrutteringsprosessene for ny konsernsjef og ny sjef i SAS Braathens påvirkes ikke av hverandre, sier Revold.

I SAS Braathens må man også finne ny pressetalsperson etter at den profilerte pressetalskvinnen Siv Meisingset sa opp sin stilling i april i år.