KRISTIANSAND: — Mannen hadde en kniv i hver hånd, og i tillegg tre kniver skjult i bukselinningen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Jon Kvitne.

Politiet fikk melding om knivdramaet klokken 15.28 fredag av en patrulje som var i nærheten. De ba om assistanse til å pågripe mannen, men de to politimennene som var på stedet hadde ikke tid til å vente på hjelp.

— De fikk kontakt med mannen, men holdt en visst avstand. De beordret han til å legge fra seg knivene, men mannen nektet, sier Kvitne.

Sprayet med pepperspay

Politimennene var utstyrt med skjold, køller og pepperspray, og så seg ifølge Kvitne nødt til å ta i bruk alle disse hjelpemidlene for å få kontroll på mannen.

— De gikk mot han med skjold, slo ham en gang med kølle, og sprayet pepperspray i øynene på ham.

En sivil politimann fra Oslo som var på ferie i Kristriansand hjalp til med å legge mannen i bakken, og situasjonen var da under kontroll.

Vitne til knivdramaet

Det var mange vitner til knivdramaet som forgikk på åpen gate i ettermiddag. Operasjonsleder Kvitne forteller at ingen ble skadet.

Tor Torgrimsen fikk med seg hele dramaet.

— Jeg så en kar som sto ved boden på Nedre Torv, og så litt psykisk sliten ut. Kort etterpå kom politibilen, og jeg stoppet opp for å se, forteller Torgrimsen til fvn.no.

Han undrer seg over at det bare kom to uniformerte betjenter for å ta hånd om mannen, som åpenlyst viftet med kniv nær folkelivet på Markens.

— Han viftet med kniv mot politiet, og tøffet seg. Men da de bestemte seg for å ta ham, var det fort over, forteller Torgrimsen.

Avhøres lørdag

Den 47 år gamle mannen sitter nå i arresten i Kristiansand fengsel. Han er en kjenning av politiet. Foreløpig kan ikke politiet si noe om motivet for at mannen var bevæpnet med fem kniver, og viftet med to av dem.

— Han vil bli avhørt i morgen. Vi vil også vurdere om vi skal få en lege til å undersøke mannens psykiske tilstand, sier Kvitne.

Han opplyser at mannen ikke ble skadet under pågripelsen.

— Han har kun litt ubehag i øynene etter peppersprayen.