KRISTIANSAND: Bussjåføren kom kjørende fra Sørlandet sykehus mot Kristiansand sentrum, da han ble stoppet av en av ranerne ved busstoppet på Egshaugen.

— Det så ut som vedkommende ventet på bussen. Jeg stoppet, og gutten rettet en spraydyse mot meg. Han forlangte å få pengevesken min. Deretter kom det en kar til, stilte seg på utsiden, og gjentok samme beskjeden, forteller bussjåføren, som ikke vil ut med sitt fulle navn.

Forholdt seg rolig

Guttene hadde imidlertid særdeles dårlig timing med ranet. Bussjåføren lot seg nemlig ikke skremme.

— Først trodde jeg det var en dårlig spøk. Dette var to unge typer. Jeg har sett mer skremmende figurer enn det, sier han til fvn.no.

Sjåføren holdt seg dermed rolig og ventet på neste trekk fra ranerne.

— Jeg følte ikke at de var den helt store trusselen for meg. Da de innså at vesken hang trygt på plassen sin, sprayet de meg et ukjent antall ganger med pepperspray, før de løp av sted.

Guttene traff ikke særlig bra, og sjåføren kunne etter få sekunder kjøre videre.

Maskerte

I stedet for å følge ruten videre til Vågsbygd, kjørte sjåføren til Kristiansand politistasjon hvor han avga forklaring om hendelsen. Guttene, som bussjåføren antar var mellom 15 og 17 år, var maskerte. Politiet har derfor få spor å gå etter, selv om de har gode bilder fra overvåkningskameraet på bussen.

— De hadde bind foran nese og munn, samtidig som de hadde luen godt nede i pannen. Det var bare øyepartiet som var synlig, sier sjåføren.

Sjåføren mener imidlertid at de unge ranerne var fra Kristiansand og av norsk opprinnelse. Foreløpig er ingen mistenkte for ransforsøket, ifølge politiet.

Ikke skremt

— Vi har forklaringen til bussjåføren og bildene fra overvåkningsvideoen. Begge var såpass tildekket at det er vanskelig å kjenne dem igjen. Vi er derfor svært interessert i tips fra publikum, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Agder politidistrikt.

Bussjåføren hevder han ikke er skremt etter hendelsen.

— Det var en erfaring å ta med seg. Jeg føler meg ikke skremt. Det er mer skremmende å kjøre siste nattbuss til enkelte steder i byen. Men jeg håper politiet finner ut hvem det var, sier han.