KUNSTNER-STIPENDKRISTIANSAND— Det er kjekt å få stipend. Det føles som en bekreftelse på at noen tror på det jeg gjør, sier Camilla Christiane Nordhagen.- Jeg er kjempeglad for pengene. Et stipend på 25.000 kroner kommer godt med for en som er pengelens. Pengene gir meg større frihet, sier Tori Wrånes.Wrånes er sammen med Eivind Andreassen Selseseth tildelt stipend i kategorien unge kunstnere under utdanning, mens Camilla Christiane Nordhagen er tildelt etableringsstipend til nyutdannende kunstnere. Kristin Evensen og Terje Vik Schei er tildelt stipend i kategorien for etablerte kunstnere. Alle stipendene er på 25.000 kroner. DANS.

Eivind Anderssen Selseseth (f. 1985) er under utdannelse ved Skolen for Samtidsdans i Oslo. Han vil bruke stipendet til å videreutvikle seg og ta utdannelse innen, dans/scenekunst. Siden 1991 har han deltatt i en rekke oppsettinger under Kulturnatta, Ravnedalen, Quartfestivalen, flere Kulturmønstringer, Barnefilmfestivalen, bare for å nevne noen. PERFORMANCE.

Tori Wrånes (f. 1978) holder på med det siste året på Kunstakademiet i Oslo, og er godt i gang med avgangsutstillingen som skal vises på Stenersenmuseet sammen med klassen. Hun arbeider hovedsaklig med performance, men jobber også med prosjekter innen teater, musikk og billedkunst. Hun har tidligere presentert seg på Sørlandets Kunstmuseum, Høstutstillingen, Figurteaterfestivalen og Statens Kunstakademi. Hun har også levert musikk til filmer, arbeider i ulike band og på egen hånd. DANS.

Camilla Christiane Nordhagen (f. 1978) arbeider som pedagog, samt frilanser som danser og koreograf. Feltet hun jobber med er samtidsdans. Hennes store drøm er å etablere et samtidsdansekompani med base i Kristiansand. Være med og bidra til at innbyggerne i Kristiansand kan få større mulighet til å se mer dans, noe hun synes det er altfor lite av i denne byen. BILLEDKUNST.

Kristin Evensen (f. 1965) lager blyanttegninger på papir i små formater. Hun vil bruke stipendet til å konsentrere seg mot ny separatutstilling i Oslo. Utstillingen vil også kunne vises i Kristiansand.I 2004 hadde hun en separatutstilling i Oslo Kunstforening. Samme år ble hun kjøpt inn av Nasjonalgalleriet og Sørlandets Kunstmuseum. SANG/MUSIKK.

Terje Vik Schei (f. 1974) er selvlært musiker, komponist- og tekstforfatter og har en solid bakgrunn med over 1200 konserter i Europa, USA og Sør Amerika. Han driver Sublife Productions, hvorpå han er pådriver til å fremme det lokale musikkmiljøet i Kristiansand.I 2001 komponerte han et musikkverk som er en sammenhengende låt på 60 minutter. Den inneholder elementer og sjangerkryssing som sjelden er blitt brukt, og er blitt fremført i sin helhet på en av verdens største musikkfestivaler av Green Carnation, samt i Canada, USA, Tyskland og Norge. Han vil bruke stipendet til å tilrettelegge et oppfølgingsprosjekt.Tekst: Terje Gitmark Eriksenterje.eriksen@fvn.no - 38 11 32 55