LILLESAND: Børre Thorvaldsen fikk fram litt smil og latter i en ellers alvorlig forsamling da Høvåg miljø og utvikling innkalte til åpent møte om kommuneplanen i Lillesand.

— Jo da, naturistene har en plan for hvordan det skal bli trygt å sykle der, repliserte ordfører Arne Thomassen. Når sesongen begynner, skal etter planen nødvendig skjerming mot nakenheten på leirstedet være på plass.

På plass var også imponerende mange «høvdinger» i Høvåghallen denne mandagskvelden. Hele 200 hadde troppet opp.

Thorvaldsen var for øvrig en av flere som tok for seg mangelen på næringsarealer i Høvåg, vest for Kjerlingland glimrer de med sitt fravær. Han påpekte også behovet for småbåthavner og ikke minst en skikkelig havn for håndverkere med mange oppdrag i skjærgården.

Mange har byggeplaner i Høvåg, og leder for plan og miljø Camilla Espedalen sa at dette var en stor utfordring for kommuneadministrasjonen. I planforslaget er det satt et tak på ti nye boliger i året.

Harald Johannessen uttrykte skepsis til et det var utbyggingsplaner for «60 boliger på 60 mål i silhuett bak kirka». Mannen bak planene, Erling Løyning, presiserte av det var snakk om 60 boenheter og ikke 60 tomter.

— Ut fra mitt ståsted egner dette området seg best for boliger. Høvåg trenger livsløpshus, en miks av alders-, ungdoms- og eneboliger, sa han. Camilla Espedalen nevnte at administrasjonens forslag for sentrum i Høvåg hadde vært en blanding av næring, kontorer og boenheter, men dette ble endret i den politiske behandlingen til et ønske om kun boliger.

Bjørg Ording syntes det var viktig å ha et tak på ti boliger i året.

— Kristiansand og Lillesand eser ut, og det er viktig at Høvåg beholdes som grøntområde. Ti nye boenheter årlig må være maksimum, mente hun.

Arne Thomassen og administrasjonen noterte alle spørsmål og ba om at samtlige innspill til kommuneplanen må være levert innen 7. april. Og den fristen må tas bokstavelig, forrige gang tok man imot innspill lenge etter deadline.