HOVDEN: — Det har vært stille og rolig. Fra fredag til nå har vi tatt oss av tre pasienter, sier vaktsjef Yngvi Eggertsson ved hytta til Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps på Hovden.

Han kan melde om perfekt skiføre på Hovden etter snøfallet natt til onsdag. Men til tross for mye trafikk i løypene har folk stort sett klart å holde seg på beina.

— Jeg tror folk har blitt mer forsiktig. Vi er godt fornøyd med vinterferien så langt, sier Eggertsson, som påpeker at antall registrerte skader ikke gjelder for skitrekket.

Beinbrudd

Skadene som hjelpekorpset har hjulpet til med har stort sett vært beinbrudd. I tillegg har de fått to henvendelser på konsultasjoner over telefon.

Hjelpekorpset har i vinterferien 14 personer i beredskap, samt en ambulanse og en snøscooter. For mannskapet har det til nå vært avslappende dager i fjellet.

— Tirsdag var været surt. Da var det ikke så mange i løypene. Men i dag har vi hatt sol og null grader, sier vaktsjefen.

Fem brudd

Også Norsk Folkehjelp i Sirdal melder om rolige dager. Skadene toppet seg i helgen.

— På søndag hadde vi fire skader, ett håndbrudd og tre beinbrudd. Mandag fikk vi ett håndbrudd. Etterpå har det vært stille, sier vaktleder Bjørn Harald Kleppe, som forklarer skadene med hard snø.

— Flere fikk problem da de gikk i de harde og skarete løypene.

Norsk Folkehjelp venter et innrykk med vinteferiende torsdag.

— Det er ganske godt med folk her, men mindre enn i fjor. Tradisjonen tro venter vi flere fra i morgen av, sier Kleppe.

Hjelpekorpset, som holder til i vakthytta i Solheimsdalen, vil derfor bli utvidet fra fem til sju personer.