LILLESAND: I magen på den 4,5 kilo tunge torsken fant isfiskerne nemlig et nesten helt kjøkkenglass.

— Det må være en sensasjon. Jeg har aldri hørt om noe lignende, sier en forbauset Per Gunnar Stølen og studerer det bortimot intakte kjøkkenglasset.

Han var på isfiske med kameraten sin, Per Arne Persson, da den store torsken plutselig nappet. Fisken var frisk og rask, men den hadde en stor kul på magen. De to fiskerne trodde torsken hadde spist mye sild, men da Persson tok på magen kunne han kjenne at her var det noe helt spesielt.

— Vi kutta opp magesekken og da så vi den her inni, sier Stølen og løfter på glasset.

Fra magesekken kjente de en voldsom lukt, og fant blant annet noen ufordøyde sild og en liten krabbe oppi glasset. Persson har en teori om at den glupske torsken har sett krabben gjennom glasset og glefset til.

Hva som egentlig skjedde får vi nok aldri få vite, men man kan jo lure på hva torsken tenkte da han svelget glasset med en diameter på cirka 5 centimeter.

De erfarne fiskerne har hørt mange mer eller mindre troverdige fiskehistorier i løpet av livet, men aldri noe slikt som dette. Det er ikke lett å fatte hvordan det kan ha skjedd, men Stølen forsikrer om at dette ikke er nok en fiskeskrøne.

— Det er helt sant! Vi har vitner på at det var sånn det var! sier han.