Da mannen skulle oppgi personalia i retten, nektet han å opplyse om disse og slo seg fullstendig vrang. To politimenn måtte kaste seg over mannen og bære ham ut. Deretter ble han kjørt til legebehandling.

– Det var en trist opplevelse. Jeg er sikker på at mannen er syk og at han ikke drev med noe spill for galleriet. Han virket rolig før rettsmøtet, men så ut til å bli akutt forvirret da han skulle oppgi personalia. Det hele utviklet seg til et dramatisk rettsmøte, sier mannens forsvarer, advokat Knut O. Eldhuset, til NTB.

Eldhuset påkjærte rettens kjennelse. Han vil ha vurdert om irakeren er strafferettslig tilregnelig. Etter forsvarerens mening bør mannen tvangsinnlegges ved psykiatrisk sykehus.

Asylsøkeren fra Irak tok en kvinnelig avdelingsleder ved Dale asylmottak i Sandnes som gissel ved 13-tiden torsdag. Kvinnen ble truet på livet med en kniv, men ble sluppet fri uten å ha kommet fysisk til skade.

Den 31 år gamle irakeren fikk for to uker siden vite at han hadde fått avslag på sin asylsøknad. Han har levd i Norge i flere år og fått avslag på flere asylsøknader.