LINDESNES: Ulykken skjedde lørdag kveld.

Ifølge den italienske avisen La Repubblica døde hun på et sykehus i Milano rundt midnatt samme kveld.

I går var jentas bror Kasim Segetalo i Milano for å finne ut hva som skjedde i forbindelse med søsterens død. På Vigeland satt Belkisas søster og foreldrene.

— Min mor er helt i sjokk etter det som har skjedd. Hun har tatt det veldig tungt. Det finnes nesten ikke ord for å beskrive det som har skjedd, sier Kasim Segetalo.

Belkisa Segetalo har bodd på Vigeland siden 1993. I fjor høst begynte hun å studere i Milano.

PÅKJØRT.

Ved den norske ambassaden visste de i går ikke mer om omstendighetene rundt ulykken.

— Vi vet at en politibil var involvert, men vi har ennå ikke fått den offisielle versjonen av politiet, sier Ole M. Bull, Norges ambassadør i Italia.

Tredje på ti dager.

Ifølge La Repubblica var ikke politibilen i utrykning da ulykken skjedde. Den hadde ikke sirener eller blålys på. Påkjørselen skjedde i gaten via Procaccini, der det har vært svært mange ulykker. Ifølge avisen er dette tredje gang på ti dager at en fotgjenger dør her.

Familien fikk vite om dødsulykken sent lørdag kveld. Søndag morgen var hennes bror Kasim Segetalo i Italia.

Han forteller til Fædrelandsvennen at han har vært i kontakt med italiensk politi tre ganger. Hver gang har han fått forskjellige versjoner om hva som skjedde. Men han har fått bekreftet at hun ble påkjørt av en politibil.

— Hvis det var en vanlig person som hadde gjort det, så hadde den som hadde gjort dette blitt tatt, og han hadde fått sin dom. Men siden det er politiet som er innblandet, virker det som de prøver å skjule noe. Dette er helt forferdelig, sier Segetalo til Fædrelandsvennen.

Han hadde i går vært i kontakt med en advokat i Milano, som vil bistå familien.

— Jeg har tenkt å være her helt til jeg finner ut av hva som har skjedd, sier Kasim Segetalo.

Ifølge ambassadør Ole M. Bull vil den norske generalkonsulen i Milano jobbe videre med saken i dag.

DESIGN-TALENT.

Belkisa Segetalo er opprinnelig fra Bosnia. Familien kom til Vigeland i 1993. Ifølge Dagbladets nettside tok hun svennebrev i draktyrkesfaget ved Mandal videregående skole.

I fjor høst begynte hun å studere på skolen Nouva Accademia Di Belle Arti. I går var lærere og elever samlet til minnestund på stedet der Belkisa Segetalo døde.