KRISTIANSAND: 18-åringen fra Kristiansand ble varetektsfengslet for fire uker mandag, hvorav to uker i fullstendig isolasjon.

Han er knyttet med konkrete spor til et ran i Søgne og medvirkning til et ran i Kristiansand, samt et tilfelle av grovt tyveri fra en bolig i Kristiansand.

Fant våpen

Ved 23-tiden 8. mars gikk to personer inn i Central Video og Storkiosk på Tangvall i Søgne. Med et håndvåpen truet de til seg et mindre pengebeløp. Gode observasjoner av bilen utenfor gjorde at politiet pågrep tre personer i 18-19-årsalderen. To av dem var inne i storkiosken, mens den tredje var sjåfør og vakt i bilen. Alle tre er fengslet.

Ifølge fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett på 18-åringen, er det funnet gjenstander hjemme hos ham som kan knyttes til ranet. Det skal være et våpen.

Sjåføren (19) har erkjent straffskyld. Han ble torsdag løslatt av Agder lagmannsrett.

Hadde ransutbytte

Klokken 20.13 torsdag 15. mars ble studenten Krezten Risli fra Birkeland ranet av en kvinne på Narvesen-kiosken i Markens gate. Den siktede 18-åringen ble pågrepet dagen etter. Hjemme hos ham fant de sekken til studenten.

— Han sto og spilte på en spilleautomat og hadde sekken stående ved siden av seg. Den 36 år gamle kvinnen kom inn, og etter litt småprat bøyde hun seg ned, grep tak i sekken og løp. Han løp etter og stoppet henne. Hun truet ham med en sprøyte med blod og sa hun var smittebærer. Han slapp sekken, og hun forsvant, forteller Oddbjørn Lunde.

Halvannen time senere ble hun pågrepet på bopel, og 18-åringen ble tatt dagen etter. Han var observert av vitner sammen med kvinnen både før og etter ranet av studenten.

23. februar ble 18-åringen pågrepet av politiet etter et grovt tyveri fra en bolig i Kristiansand. Da fulgte politiet fotspor fra gjerningsstedet og fram til de fant 18-åringen.

Han er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i fullstendig isolasjon, for disse tre sakene.