KRISTIANSAND: — Vi er fortsatt i den situasjonen at Christian IV ligger i Hirtshals og venter på å komme inn. Også Petter Wessel venter på å komme ut, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no rett før klokken 17. Vind fra øst-nordøst gjorde det vanskelig for ferjene å legge til i Hirtshals. Bølgehøyden var oppe i fire-fem meter i moloen fredag ettermiddag.

Men rett etter klokken 17 la Christian IV til kai. Etter lossing og lasting kom båten, som skulle gått klokken 13.45, seg avgårde klokken 19.00. Nå er ferja nesten fem timer forsinket.

— Det er den verst tenkelige vindretningen når vi skal legge til i Hirtshals, fordi det da blåser rett i moloen. Hadde vinden blåst i en annen retning hadde det ikke vært noe problem, sier Grønberg.

Han regner med at Christian IV er fremme i Kristiansand klokken 23.30 fredag kveld. Neste ferje, som etter ruteplanen skulle satt kurs mot Hirtshals klokken 19.15, er derfor også like mye forsinket. Men i natt regner Color Line med å ta igjen noe av forsinkelsene.

— Vi tar nok inn halvannen time i natt, sier Grønberg, som legger til at det ikke er meldt om spesielt mye vind natt til lørdag.

Foreløpig er det lagt opp til at nattferjen som skulle gått klokken 01.15 fra Hirtshals, går klokken 05 og legger til kai 09.30 - to og en halv time etter ruteplanen.