KRISTIANSAND: — Det måtte bompenger til før denne gang- og sykkelstien lar seg realisere. For folk her ute har det vært en lang kamp. Det har vært vanskelig for Justvik å komme med i prioriteringen. Vi er glade for at dette nå kommer, uansett hvem som betaler til syvende og sist, sier Gunnar Dannevig, tidligere leder i Justvik Vel, nå nestleder.

Kristiansand kommune har bevilget de 15 millionene som er kommunens andel i spleiselaget på gang- og sykkelstien til omkring 65 millioner kroner.

Men de 15 millionene tas ikke via kommunens eget budsjett. Det skal betales av bilistene i den store bompengepakka.

Gang- og sykkelstien mellom Justvik og Fagerholt vil gå langs Ålefjærveien ved Gillsvann. I dag slutter gang- og sykkelstien ved avkjørselen til Tretjønnveien, hvor Fagerholt skole ligger. Strekningen inn til Justvik er omtrent tre kilometer.

— Da får vi sammenhengende sykkelvei fra Justvik til byen, og det gleder vi oss til, sier Gunnar Dannevig.

— Nå håper vi den nye Havlimyra skole og gang- og sykkelveien står klar samtidig i 2009, sier Gunnar Dannevig.

Utbyggerne av boliger på Justneshalvøya spleiser med Kristiansand kommune og Statens vegvesen på det nye gang- og sykkelstiprosjektet til omkring 65 millioner kroner.

- Skummel strekning

Det er på livet løs å sykle langs Ålefjærveien mellom Fagerholt og Justvik.

— Langs Gillsvann er det verste stedet. Der er det skummelt, for der kjører også bilene fortere, sier Benjamin Pailer (27) fra Vennesla.

Han sykler hver onsdag fra Ålefjær til byen og tilbake i forbindelse med skole.

— Men den nye gang- og sykkelstien kommer for sent for meg uansett. Jeg er ferdig på teknisk fagskole i Kristiansand til sommeren, og kommer nok ikke til å sykle her etter det, sier Benjamin Pailer - opprinnelig tysker som har bodd i Vennesla i fem år.