KRISTIANSAND RANDESUNDOverfallsmannen, en 35 år gammel litauer, må belage seg på å forlate landet så snart fengselsoppholdet er omme. — Vi satser på en pådømmelse i løpet av den to uker lange fengslingstiden, deretter er det rett på soning og utvisning. Han slipper nok aldri ut igjen på norsk jord, forsikrer stasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon. HJEMME I FrYKT.

Politiet har fått et titall bekymrede henvendelser, men mener småbarnsmødre og andre turgåere trygt kan ferdes i den populære lysløypen rundt Sukkevann.- Det er naturlig at frykten brer seg etter et så stygt angrep. Men nå kan folk være trygge. Vi vil oppfordre folk til å bruke løypene igjen. Jo flere, dess tryggere blir det, sier stasjonssjef Nordmo.Det var midt på lyse dagen, ved 10.30-tiden fredag, at småbarnsmoren (35) med sin ni måneder gamle baby i barnevogn, ble angrepet. Kvinnen ble slått og sparket i ansiktet og kroppen, og barnevognen veltet. Til alt hell kom verken mor eller barn til alvorlig skade.Som følge av hennes fortvilte hyls skygget overfallsmannen banen. Politiet ble varslet og pågrep mannen kort etterpå.Iris Angell Kleiveland var tilfeldigvis et annet sted i lysløypen da angrepet skjedde. - Jeg ble skremt da jeg kom hjem og fikk høre om overfallet. Jeg tenkte jo at det like godt kunne hendt meg, sier 39-åringen fra Odderhei.I går overmannet hun frykten, og la i vei med mobilen og skarpe gåstaver i beredskap.- En sånn hendelse skal ikke ta fra meg gleden ved å komme seg ut i naturen, sier Iris. OMSTREIFER.

— Vi har aldri hatt episoder i denne lysløypen før. Folk må se på dette som et helt enkeltstående tilfelle, understreker stasjonssjef Odd Nordmo.Mandag ble 35-åringen, som politiet regner for å være en omstreifer, varetektsfengslet for to uker. Mannen er uten oppholdstillatelse, og har verken oppgitt noe motiv for overfallet eller bakgrunn for norgesoppholdet.Det er allerede tatt ut tiltale for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter, og saken ventes opp for tingretten i løpet av et par uker.Kvelden før overfallet fikk en bil på Dvergsnesveien knust frontruten av en stein, og politiet mistenker at mannen som kastet steinen er identisk med den tiltalte litaueren.Småbarnsmoren har ikke ønsket å fortelle Fædrelandsvennen om den traumatiske opplevelsen.Tekst: Vegard Damsgaardvegard.damsgaard@fvn.no - 38113655