Fosnavåg (NTB): Politiet tok seg inn i huset med utrykningsenheten søndag morgen klokken 09.20. Da fant de mannen som hadde forskanset seg i boligen i Fosnavåg på Herøy siden lørdag morgen død. De pårørende er varslet.

– Vi har foreløpig ikke noe dødstidspunkt, men dødsfallet kan mest sannsynlig settes i sammenheng med at det trolig ble avfyrt et skudd inne i huset i ett-tiden natt til søndag, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt til NTB søndag.

Mannen, som var i slutten av 40-årene, var beruset da dramaet først begynte å utvikle seg lørdag. Politiet kom til stedet like før klokken seks lørdag morgen. Da var mannens kone og barn på vei vekk fra huset etter at han hadde løsnet flere skudd. Mannen forskanset seg i huset, og avfyrte senere ytterligere skudd.

Lørdag kveld forsøkte politiet å tvinge ut mannen med gass. Men han tok på seg dykkerutstyr, slik at dette forsøket ikke førte fram.

– Tidligere i kveld forsøkte vi å tvinge ham ut med gass, men det gikk ikke. Nå prøver vi å oppnå kontakt med ham, enten ved rop eller over telefon, sier operasjonsleder Einar Rostad ved Sunnmøre politidistrikt til NTB litt over midnatt natt til søndag.

Ikke lenge etter hørte politiet skuddlignende lyder fra huset. Kona til mannen ligger på sykehuset med skader i ansiktet etter vold.

– Det var ingen ting som tydet på at situasjonen skulle få dette utfallet, sier Valderhaug til NTB. (©NTB)