ARENDAL: Kraftig regn, vind og dårlig sikt gjør at de kongeliges tur gjennom Blindleia i Lillesand må avlyses fredag formiddag.

Dronning Sonja og hennes gjester skulle hatt en utendørs lunsj på en holme i Blindleia, men må nå ta til takke med lunsj ombord på kongeskipet K/B Stjernen.

— Det spiller ingen rolle for oss. Vi er væravhengig i den grad at de må gå ute et lite stykke, men da får vi jo gå med paraplyer og regntøy, sier ordfører i Arendal Torill Ropstad Larsen.

Det 90 minutters lange programmet foregår både ute og inne. Utendørs vil De Kongelige oppleve deler av "Kjempestaden", byspillet som tar Arendal tilbake til 1800-tallet. Det ble lagt til denne helgen i år i anledning av det kongelige besøket.

— Jeg vil selv møte dem i en flott 1700-talls kjole, sier Larsen. Hun skal overrekke Dronningen en gave fra Arendal, når følget etter programmet kommer frem til det gamle rådhuset.

— I det gamle rådhuset vil vi ha et uformelt program, med litt forfriskninger. De vil få se seg om i huset, opp å se rommene i tredje etasje, og portrettutstillingen med guider tilstede. Det var Dronningen selv som ønsket å ha dette på programmet, sier Larsen.

Det gamle rådhuset fra 1815 har en spesiell historie, og er et av norges største trehus.

Måtte avlyse

Skipssjefen om bord på KS «Norge», Frank Bondø, måtte fredag morgen ta avgjørelsen om å utsette seilingen noen timer. De tre skipene, «Norge», «Dannebrog» og KNM «Horten» blir derfor liggende sørvest av Gamle Hellesund fram til klokken 15. Deretter fortsetter skipene som planlagt mot Arendal.

Også torsdag ettermiddag og kveld la regnbygene en demper på feiringen av dronningens 70-årsdag, men ikke verre enn at programmet gikk som planlagt med bryggefest i Ny Hellesund.

Klokken syv i kveld vil Det Kongelige Følget ankomme Pollen i Arendal.