KRISTIANSAND: – Min klient stiller seg uforstående til anmeldelsen fra Agder Taxi. Det dreier seg ikke om underslag, og saken er tatt ut av sine proporsjoner, sier den tidligere daglige lederens advokat, Svein Kjetil Stallemo.

Agder Taxi har anmeldt tidligere daglig leder for underslag av 270.000 kroner.

Stallemo forteller at hans klient nå politianmelder Widar Nordgaard, nåværende daglig leder og tidligere økonomiansvarlig i Agder Taxi.

– Han anmeldes av min klient for økonomiske misligheter, men det er ikke vår oppgave å fatte dom over hva slags straffbare forhold som er gjort, forteller Stallemo.

Widar Nordgaard i Agder Taxi ønsket i går kveld ikke å kommentere anmeldelsen fra den tidligere daglige lederen.

Ingen kommentar

Taxiselskapets styreleder, Kai Sødal, ønsker ikke å utdype politianmeldelsen av bedriftens tidligere leder.

– Saken ligger til behandling hos politiet, og på det nåværende tidspunkt mener jeg at det ikke er riktig å gi utfyllende kommentarer, sier Sødal.

I følge VG skal den tidligere lederen ha brukt Agder Taxi sitt gullkort fra Visa til blant annet mat, private uttak og barbesøk der kolleger deltok. Til sammen skal han ha belastet 270.000 kroner av sine private utgifter på selskapet.

– Min klient tar selvkritikk for ikke å ha innlevert billag på kjøp som er gjort, men det er ikke snakk om 270.000 kroner. Jeg kan også bevise at de fleste beløpene gjelder selskapets driftskostnader, sier advokat Stallemo.

Agder Politidistrikt har startet etterforskning av saken vedrørende den tidligere daglige lederen. Mannen vil kalles inn til avhør i løpet av kort tid.

Revisor slo alarm

Medarbeidere av den tidligere lederen skal ha hatt oversikt over uttakene, men det var selskapets revisor som meldte fra til styret om mulige økonomiske misligheter da regnskapet for 2004 skulle legges frem.

Mannens utgifter ble ført inn i regnskapet på en interimskonto. Agder Taxi dekket representasjonsutgiftene, mens de private belastningene ble stående som gjeld til selskapet.

I september 2005 gikk mannen fra sin stilling i Agder Taxi da selskapet oppdaget at 170.000 kroner var brukt uten bilag. Han betalte disse pengene tilbake, men etter videre interngranskning fra taxiselskapet ble det oppdaget at ytterligere 101.000 kroner skal ha blitt brukt til private formål.

Fra før av har den tidligere daglige lederen gått til arbeidsrettsak mot sin tidligere arbeidsgiver for usakelig oppsigelse. Arbeidsrettsaken skal opp i Kristiansand tingrett 9. mai.