KVINESDAL/FLEKKEFJORD: Totalt fem personer er nå pågrepet og siktet i forbindelse med innbruddet og tyveriet av dynamitt på Fosselandsheia. De fleste av de siktede er kjenninger av politiet.

De fem er i alderen 18-21 år. Fra før av har politiet pågrepet tre menn på 18, 19 og 20 år i forbindelse med innbruddet og tyveriet. Dagens pågripelse av to menn på 19 og 21 år kom i kjølvannet av en ny utvikling i saken. Alle de siktede er fra Flekkefjord.

To av de pågrepne er nå løslatt, mens 19-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag. Politiet frykter gjentakelsesfare da 19-åringen fra før av har flere uoppgjorte saker bak seg.

Politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon er lettet over at saken nå er oppklart og at 1000 kilo med dynamitt er kommet til rette.

— Vi tror at hele partiet med dynamitt nå er kommet til rette.

Politiet har fått flere tips i saken, men av hensyn til etterforskningen kan politiet ikke si noe om det var tips som førte frem til en dagens pågripelse.

De tre mennene på 18, 19 og 20 år har alle erkjent at de var med på innbruddet. 19 og 21-åringen, som ble pågrepet i dag, skal ifølge politiet avhøres i løpet av kort tid.

— Vi er svært glad for at dette nå er oppklart. Politiet har brukt store ressurser på å få tak i dette partiet med dynamitt, sier Grytten.