KRISTIANSAND: Torsdag formiddag sa byutviklingsstyret enstemmig ja til Drivenes planer om å investere 400 millioner kroner i ferieleiligheter, konferansesenter, boliger, forretninger og båtanlegg i Ålefjær. Prosjektet er kalt Ålefjær Brygge.

— Vi skal være veldig glad for at vi har folk som orker og gidder å satse for å utvikle byen vår på denne måten, sa byutviklingsstyrets leder Hans Otto Lund (H).

Bygningssjef Gunnar Stavrum ville si helt nei til Drivenes planer – med begrunnelsen at så store utbygginger ikke bør skje på så øde plasser som Ålefjær.

Politikerne sier tvert i mot: De krever at kommunen vurderer prosjektet utfra de positive virkningene det kan ha i en såkalt «glemt bydel», og at Drivenes nå skal få lov å detaljplanlegge.

De folkevalgte er bekymret for vann- og avløpssituasjonen og veistandarden til Ålefjær, men de mener det nettopp er Drivenes investering skal få løst problemene bydelen sliter med.

Både Svs Mona Drange, Aps Åse Paulsen og KrFs Grethe Kvelland Skaara uttalte seg positivt og rosende om Drivenes initiativ.

— Dette var hyggelig. Nå kan vi gå videre med prosjektet, sa Drivenes selv etter møtet. Han var naturligvis til stede som tilhører.