SØGNE — Det er jo litt ekkelt, medgir Ragnhild Pettersen (40) fra Søgne.

I går viste hun politiet rundt i familiehytta på Kjeholmane i Høllefjorden.

Der har en eller flere tyver brutt seg inn og følt seg hjemme.

Sovesofaen i stua var satt opp, og en av familiens eldre soveposer lå henslengt oppå - tydelig brukt.

Kjøkkenvinduet var knust, det var rotet litt rundt, og et knippe nøkler var stjålet. Noen klær var borte, ellers var lite tatt.

— Vi er kloke av skade, og setter ikke all verdens av ting igjen her, forklarer hytteeieren, som har hatt ubudne gjester før.

«VANDRER» PÅGREPET.

Politiet ser nå fem hytteinnbrudd i sammenheng, på strekningen Høllefjorden, via Trysnes til Tånevigkilen nær grensen til Mandal.

— Flere steder tyder det på at de har tatt seg til rette med mat og overnatting, opplyser etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Men mørketallet kan være betydelig. I den mørke årstiden er det få som ser til hytta si.

— Mange hyttefolk bor jo utenfor distriktet, så vi ser ikke bort fra at det kan være flere innbrudd, legger politioverbetjenten til.

I går ble en 43 år gammel Søgne-mann varetektsfengslet for fire uker i Kristiansand tingrett, siktet for hytteinnbruddene, noe han nekter enhver befatning med. «Skjærgårdsvandreren» er tidligere dømt for både hyttetyverier langs kysten og annen vinningskrim, og politiet frykter for gjentakelse.

Mannen ble stoppet av politiet på gaten i Mandal tirsdag, og det ble funnet gods som knytter ham til tyveriene. Politiet utelukker ikke at flere har vært med på hytteraidet, der det blant annet er stjålet bensintanker, verktøy og nøkler.

BRUKTE BÅT.

Den siktede har visse likhetstrekk med bergenseren som går under navnet «Vandreren», men når ham knapt til knærne.

Siden 1980-tallet har den mer kjente vandreren gått fra hytte til hytte i den norske fjellheimen, der han har sovet, spist, drukket og stjålet det han trenger.

Totalt er han dømt for 644 innbrudd.

Søgne-tilfellene har skjedd over en drøy ukes tid, fram til 11. oktober. Et par båter er stjålet i den forbindelse, en av dem er funnet vraket. Disse har trolig vært brukt til å farte mellom hyttene.

Innbruddet hos Ragnhild Pettersen ble oppdaget av onkelen, hummerfiskeren, som la merke til at et vindu hang og slang.

Overnattingen har mest sannsynlig funnet sted natt til onsdag forrige uke.

I går stilte hun båten til disposisjon for at to politistudenter kunne sikre tekniske spor.

— Jeg vil gjerne hjelpe hvis de kan finne ut av noe. Vi har hatt fem innbrudd tidligere, men aldri har politiet vært på hytta før, forteller Pettersen.

Politiet ber nå hytteeiere i området sjekke om de har hatt besøk.