AGDER: I begge skianleggene har snøen lavet ned siden fredag kveld. Hovden skisenter melder om 30 centimeter nysnø det siste halve døgnet, mens Brokke alpinsenter har fått 35 centimeter.

— Her snør det hele tiden. Det har snødd i ett siden i går kveld, sier administrasjonsleder Anne Karin Grimestad ved Hovden skisenter til fvn.no.

Fornøyd med åpningen

Skisenteret åpnet lørdag, og allerede første dag i sesongen solgte de heiskort for 270.000 kroner.

— Vi har vel 300 gjester her i dag. Det er vi veldig fornøyd med i åpningshelgen, sier Grimestad.

Foreløpig er det bare Støylstrekket og nedfarten Mor Åse som er åpen, men med helgens snøvær håper skisenteret på å åpne flere nedfarter innen kort tid.

— Nå er det bare å få preparert den snøen som er kommet, sier administrasjonslederen.

Brokke alpinsenter åpnet onsdag kveld. Ifølge daglig leder Jan Wojtaszek tok rundt 400 besøkende turen til anlegget lørdag.

— Her daler det nesten snøballer ned fra luften. Vi har hatt veldig bra oppslutning, og i morgen er det meldt kaldere vær, sier en storfornøyd Wojtaszek.

Ett åpent i Sirdal

Også Fidjeland skitrekk i Sirdal åpnet i helgen.

— Vi hadde regn i morgentimene, men nå har det slått om til snø. Foreløpig har vi bare hovedtrekket åpent, men vi håper å åpne barnetrekket til uken, sier Torunn Tjensvold til fvn.no.

Verken Ålsheia, Tjørhomfjellet eller Ådneram har foreløpig fått produsert nok snø til å åpne. Det gjelder også skitrekkene Ljosland, Bortelid og Eikerapen.

— Vi fikk litt snø i går kveld og i natt. Nå er det regn, mens det snør over 600 meter over havet. Vi avventer foreløpig været. Det er meldt kaldere til uken, sier daglig leder Oddmund Ljosland i Ljosland skisenter.

Sjekk ut webkameraene i skianleggene her

SNØVÆR: Slik så det ut på Brokke alpinsenter lørdag formiddag. (Foto: Jarle Martinsen)