KRISTIANSAND: Kontrollen er en del av "Si fra-kampanjen", som er rettet mot ungdom mellom 15 og 25 år.

— Grunnen er at det er denne aldersgruppen som går igjen i ulykkesstatistikkene, sier distriktssjef i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal.

I tillegg til fartskontroller vil det også bli foretatt kontroller av bilbeltebruk og kjøring i ruspåvirket tilstand. Ifølge Hasseldal vil den første kontrollen bli foretatt lørdag 1. desember.

— Vi begynner lengst vest i Vest-Agder, og flytter deretter østover utover høsten. Vi ser for oss at kampanjen vil vare i rundt tre år, sier han.

Unge bilførere som blir tatt for å kjøre for fort vil bli sendt videre til representanter for "Si fra-kampanjen".

— Vi vil ha to poster på stedet. Unge bilførere som blir stoppet av oss vil bli loset videre til de som driver kampanjen. Målet er å ansvarliggjøre ungdom - både de som kjører og de som bare sitter på, sier Hasseldal.

Prosjektleder for kampanjen, Åse Uleberg, mener en holdningsendring blant ungdom vil bidra til å redusere antallet drepte i trafikken.

— Det er viktig å endre ungdommenes holdninger, og kontrollene vi nå planlegger vil være et ypperlig virkemiddel, sier hun til NRK.

— Denne gruppen er overrepresentert i alle typer ulykker. Erfaring viser at forebyggende tiltak ikke er nok, men i kombinasjon med utstrakte kontroller har det defintivt en virkning, sier Hasseldal.