LILLESAND: Uhellet skjedde ved at en sprengning førte til rystelser i fjellet, som igjen førte til at den massive steinen løsnet og veltet nedover en fjellskrent og ut i elva.

— Steinen vil bli fjernet med kran, og Lillesand kommune er blitt informert sier Informasjonssjef i Agder OPS, Lars Gunnar Nag.

I tillegg til å skulle fjerne steinen har utbyggerne også nå satt opp sperrebånd, for å ytterlige forhindre ferdsel i området.

— Dette viser bare hvor farlig det er å ferdes i områder hvor sprengningsarbeide pågår, forteller Nag.

Uhellet skal ha skjedd rundt klokken 20.00 torsdag kveld. Området i elva der steinen datt ned er et populært fiskeområde, og man har derfor allerede tatt PH-målinger over og under steinen for å sikre seg om at steinen ikke ødelegger for fiskebestanden i området.

Det er en tursti noen meter fra der steinen landet og som bildet viser er det også en fiskeplass rett ved steinen.

Det er ikke første gang Lars Gunnar Nag, informasjonssjef i Agder OPS, har måtte uttale seg etter sprengingstabber på grunn av utbygging langs E18. Først var det et uhell der stein fra en sprengningssalve fløy 300 meter gjennom luften, traff noen biler og havnet inne i en butikk.

Så var det en 6.-klassen ved Høvåg skole feiret skoleavslutningen ved friområdet Kaldvell i Lillesand da et steinregn haglet over dem.

Den 26. juli måtte E 18-utbygger innrømmer feilvurdering etter at selskapet undervurderte rasfaren på Helldal i Lillesand.