ANGRER: Lensmann John Thomas Homme sier at de to mennene som står bak skytingen angrer dypt på hendelsen. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: – Vi må etterforske mer, men ting tyder på at det ender med at de to personene får et forelegg for uforsiktig omgang med skytevåpen, sier lensmann John Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Onsdag formiddag rykket væpnet politi ut til jordet like ved Joker Homstean i Øvrebø. Flere vitner meldte om at to menn skjøt mot biler, syklister og bygninger.

– De legger seg flate og innrømmer å ha skutt mot egen bil. De har hatt en fest hvor det var mye alkohol inne i bildet. Det holdt på ganske lenge og gikk etter hvert over styr, sier lensmannen.

Ukjente for politiet

Torsdag formiddag ble de to mennene på 29 og 35 år avhørt. Politiet har ingen kjennskap til de to fra før.

– De beklager hendelsen og angrer dypt på det de har gjort. De innrømmer å ha skutt mot egen bil, men husker ikke alt som har skjedd, sier Homme.

Ei kule traff en reklameplakat på Joker Homstean samtidig som en person var på vei inn i butikken.– Vi har ikke fått anmeldelser eller erstatningskrav etter hendelsen. Vi skal undersøke mer og vurderer om andre vitner skal avhøres, forteller han.

Tok litt av

Lensmannen synes ikke noe om måten de to valgte å feire gjennom natt til 1. mai.

– Det gjør ikke noe å skyte på egne biler. Men stedet gjør at det skaper bekymring. De skjøt i et tettbebygd strøk ved riksvei 9, og det tok litt av, sier Homme.

ANGRER: Lensmann John Thomas Homme sier at de to mennene som står bak skytingen angrer dypt på hendelsen. Foto: Frode Lindblom

– Dessuten hører ikke alkohol og våpen sammen, uansett om det kun er luftgevær, sier han.Homme forventer at det kan ta uker før saken er avgjort.