ARENDAL: Det var 10. november i fjor at den tiltalte 32-åringen skal ha drapstruet enn annen mann. Ifølge tiltalen fra Agder politidistrikt skal mannen ha truet både offeret og familien hans.

«Elge seg innpå»

Tiltalte skal ha sagt til mannen at han burde passe på ungene sine og at også offerets bror skulle få gjennomgå «hvis han ikke sluttet å elge seg innpå tiltaltes kone».

— Jeg trodde du var gladere i livet enn som så, skal mannen ha sagt til offeret, ifølge tiltalen.

Politiet mener uttalelsen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Ifølge tiltalen skal mannen også ha tatt tak i offeret og lagt ham i bakken.

— Han holdt hendene sine rundt halsen på NN og klemte til slik at NN ikke fikk puste. NN ble som følge av nevnte handlinger stiv i nakken, øm på høyre kjeve og hake og fikk vondt i høyre pekefinger, skriver politiadvokat Leif Aleksandersen i tiltalen.

Kastet kvinne i veggen

Mannen må også svare for å ha oppsøkt en kvinne som han har et barn sammen med. Tiltalte fikk pålegg av en politibetjent om ikke å oppsøke kvinnen før dagen etter. Han brøt pålegget og reiste til stedet hvor kvinnen og deres felles barn oppholdt seg.

Mannen står også tiltalt for å ha kastet kvinnen inn i en vegg den samme kvelden. Kvinnens t-skjorte revnet ned langs hele ryggen som følge av handlingen.

Rettssaken kommer opp i Aust-Agder tingrett 24. april i år.