— Dette går så det suser. Jeg er helt sikker på at vi åpner som planlagt 20. november, sier prosjektansvarlig for Amfi Lise Lind.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Vel et år har gått siden arbeidet med å bygge Mandals nye kjøpesenter gikk i gang. Dagens kjøpesenter som er på 10.000 kvadratmeter skal bli til 33.000 kvadratmeter. I dag har kjøpesenteret 15 butikker - nå blir det 45 butikker.

Rundt 70 arbeidere er til en hver tid og bygger på kjøpesenteret. Her en velfortjent pause og kranselag. Foto: Jarle R. Martinsen

Under kranselaget ble det fortalt at det vil gå 8000 kubikk med betong, 1000 tonn med armeringer og 20.000 kvadratmeter med gipsplater for å få opp bygget.Rundt 60.000 timeverk vil de 70 arbeiderne bruke. Og de kommer fra Norge, Sverige, Danmark og Polen.

Samtidig er også leilighetene på toppen i god gang med å bli ferdige. — Det er 33 leiligheter som flere er solgt allerede, forteller Lind.Hun sier at så og si all areal er leid ut på senteret, men at hun har satt av minst en butikk som skal være særpreget for Mandal. Hun leter også etter noen som kan ha helserelatert virksomhet i et stort lokale i tredje etasje.

Slik ser konturene av det nye kjøpesenteret ut. 20. november klokken 10 åpnes dørene til 45 nye butikker. Foto: Jarle R. Martinsen

Tidligere denne uka fortalte senterleder Audun Håland at han har 200 ledige jobber å by på nå. Responsen har siden den gang vært enorm. — Mailboksen er full av søknader til en hver tid, så vi skal nok finne nok kvalifiserte ansatte, smiler han.