EVJE OG HORNNES: — Det er noe himla herk, slår daglig leder og eier Johan Kvareng fast ovenfor Fædrelandsvennen.

Det var søndag at noen ansatte så at bommen til gokartbanen sto åpen. De stoppet for å sjekke hvorfor, og oppdaget raskt at det hadde vært innbrudd.

— Hengelåsen og kjettingen til bommen er borte. De har brutt opp en garasjeport, og kastet ei tom gassflaske gjennom et vindu til kafeen. Deretter har de rotet noe voldsomt. Hele bygget er endevendt, sier Kvareng fortvilet.

Det var denne elektriske gokarten som ble stjålet. I forgrunnen kjører Kvarengs niese Jenny i en lik gokart. Foto: Privat

Stjal gokart

Foreløpig har ikke Kvareng fått full oversikt over alt som mangler. Men det mest verdifulle som er stjålet er en elektrisk gokart som er tilpasset barn, og kan gå cirka 10 km/t.

— Den koster 48.000 kroner, så det er veldig kjedelig at den er borte. Vi har tre av dem, men de har kun tatt én. Derimot er alle ladere og batterier til dem borte, sier Kvareng.

Dette rotet møtte daglig leder og eier Johan Kvareng på gokartbanen på Evje. Foto: Privat

Han var selv på Lillehammer da innbruddet ble oppdaget, men meldte ifra til politiet straks han ble kjent med det.

Kjørte til Søm i stjålet gokart

Han sier at de har hatt flere innbrudd på gokartbanen, men at det er lenge siden sist.

— I 2007 var det noen som brøt opp alle dørene. Selv om de ikke stjal noe særlig, ble det gjort skader for 100.000 kroner, sier Kvareng.

Ved å kaste ei tom gassflaske gjennom vinduet banet tyvene seg adgang til bygget ved gokartbanen på Evje. Foto: Privat

Gokartene står innelåst i konteinere med store hengelåser på, så de ble ikke rørt denne gangen.— Kun én gang har en gokart blitt stjålet. Det var omtrent 20 år siden. Den ble stjålet herfra og kjørt helt til Søm, forteller han.

Åstedsundersøkelse

Mandag foretok politiet sine åstedsundersøkelser på gokartbanen. Tirsdag var det ingen til stede på Evje og Hornnes lensmannskontor som kunne kommentere saken ovenfor Fædrelandsvennen.

— De gjorde en del undersøkelser, men mente at tyvene har brukt engangshansker. Så de fant ingen fingeravtrykk, sier Kvareng.