Friidretten stålsetter seg for nytt jordskjelv

Oslo (NTB): Torsdag ettermiddag kommer del to av den rystende rapporten om doping i friidrett. Den uavhengige kommisjonen lover sprengstoff.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

President i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, er blant dem som svetter foran torsdagens avsløringer. Det samme gjør tidligere og nåværende IAAF-topper. I tillegg har Kenyas friidrettsledere ekstra grunn til skjelve.

Den første delen av rapporten førte til at Russland ble utestengt fra all friidrett på ubestemt tid. Ifølge lekkasjer nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, vil del to inneholde avsløringer om omfattende korrupsjon i hele systemet — fra nasjonale til internasjonale forbund.

— Korrupsjonen var gjennomført i organisasjonen. Det kan ikke bli ignorert eller unnskyldt som om det var noen få enkeltpersoner som handlet på egen hånd, skriver Dick Pound, leder av kommisjonen nedsatt av Verdens antidopingbyrå (WADA), ifølge AP.

— Det kommer til å være en «wow»-faktor. Folk kommer til å spørre hvordan noe slikt kunne skje. Det er et fullstendig svik fra folkene som leder idretten, har Pound tidligere uttalt.

Klokken 15.00 torsdag ettermiddag vil hele rapporten bli offentliggjort. Pound hevder at det som kommer er mer sjokkerende enn det man har vært vitne til i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport