— Dermed er prosessen i gang, fastslår Christian Eikeland (Frp), som var med på å bevilge pengene i onsdagens fylkesutvalg.

Der kom saken på bordet som en budsjettregulering i skolebruksplanen for fylket, i forbindelse med gjennomgangen for den økonomiske rapporten for andre tertial.

Eikeland, som også representerer Frp i kommunestyret i Søgne, er på vegne av hjemkommunen glad for bekreftelsen på at prosessen er i gang.

llustrasjon av hvordan ny videregående skole kombinert med ungdomsskole på Tangvall kan bli. Totalt kan de to skolene bli bygget for å huse opptil tusen elever. Foto: Søgne kommune

Millionen som ble bevilget skal gå til utarbeiding av et rom— og funksjonsprogram for den nye skolen, som skal ligge på Tangvall.

Også Eilert Sundt videregående skole med studiested i Lyngdal og Flekkefjord videregående skole med studiested i Kvinesdal, fikk hver sin million til det samme formålet.

— Vedtaket er egentlig en formalitet. Men det er et viktig signal om man nå kan gå i gang med å finne ut hva skolen på Tangvall har behov for av arealer, og hva det vil koste, sier Eikeland.

Byggetrinn én for ny videregående skole på Tangvall planlegges og bygges parallelt med ny ungdomsskole i Søgne kommune.

Det vurderes derfor om ungdomsskolen og den videregående skolen skal bygges sammen.

Når byggetrinn én kommer i gang, er ikke avklart.

Byggetrinn to ferdigstilles i 2024-2025, når elevtallsveksten gjør at det er behov for flere plasser i Kristiansand-regionen.

Skolen bygges for et samlet elevtall på 600 elever.

Søgne videregående skole holder i dag til på Stausland. Bygningene der skal etter planen oppgraderes og fortsatt brukes i forbindelse med naturbrukdelen.