— Min klient stiller seg uforstående til anklagene som er rettet mot henne. Hun sier at hun er blitt lurt, sier Nils Anders Grønås, advokat ved advokatfirmaet Wigemyr og co i Kristiansand.

Han er advokat for den narkosiktende kvinnen fra Sørlandet, som 28. februar ble pågrepet med narkotika på flyplassen i hovedstaden Quito i Ecuador.

- Har det etter forholdene bra

Advokaten forteller at kvinnen, som er i 50-årene, etter forholdene har det bra, men at hun lever under tøffe kår.

— Hun var i et annet fengsel før hun ankom stedet hun nå er. Hun har fortalt at det forrige fengselet var et sant mareritt, som å skru tiden tilbake 100 år, sier han.

Grønås har nå vært i kontakt med kvinnens offentlige oppnevnte forsvarer i Ecuador. Han skal, ifølge Grønås, ha lagt vekt på flere kritikkverdige forhold i saken, og har tatt dette opp med lokale myndigheter.

- Har ikke fått kvalifisert tolk

Forsvareren skal blant annet vært bekymret for helsetilstanden hennes. Han skal også ha påpekt at myndighetene i landet ikke varslet norske myndigheter om pågripelsen av kvinnen før 8. mars. Kvinnen skal ved pågripelsen ha blitt avhørt av politiet uten advokat og uten tolk til stede.

— De skal ha brukt et Google translate-program, som erstatning for tolk. På et senre tidspunkt skal det ha blitt benyttet en ukvalifisert tolk. Det et utrolig bekymringsfullt at kvinnen ikke har fått en skikkelig tolk. Dette er en grunnleggende rettighet man har som siktet, sier Grønås, som vil jobbe med å formidle behovet om tolk inn mot myndighetene.

- Hvilke beskyldinger har kvinnen fått rettet mot seg?

— Det handler om at hun skal ha vært i besittelse av et betydelig kvantum narkotika i tolla.

- Hvor mye?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere før jeg har fått snakket mer med min klient, sier advokaten.

Den siktede kvinnen får også bistand via den norske ambassaden i Chile og konsulatet i Quito.