KRISTIANSAND: — Det er veldig begrenset med plasser til Gran Canaria og Tenerife fremover, opplyser Gea Onsrud fra reisebyrået Berg Hansen.

Hun har kontroll på charterturer med Ving, Star Tour og Apollo fra Kjevik, og forteller om marginale muligheter for en tur til varmere strøk.

— Januar og februar er høysesong for oss, og vi har merket større pågang i år enn i fjor. Folk er reisesugne og åpenbart lei kulde her hjemme, og da hjelper det godt at været på Kanariøyene har vært stabilt og godt over tid, sier Onsrud.

Nesten utsolgt

Da Fædrelandsvennen snakket med henne noe over klokka ti fredag formiddag, var det fire ledige plasser fra Kjevik til Gran Canaria (to ukers opphold) med Star Tour lørdag 16. februar.

Lørdag 23. februar er det ifølge Onsrud to fattige seter ledige til en slik to uker lang tur.

— Hvis man har muligheten til å hive seg rundt, haster det virkelig nå. Ellers må man vente til 9. mars med å få plass med Star Tour til Gran Canaria fra Kjevik, og til 20. april til samme sted fra Kjevik med Ving, forteller Onsrud.

Også fra Stavanger er det fullbookede fly med Ving, Star Tour og Apollo til Gran Canaria og Tenerife i vinterferien, med unntak av noen få seter på et to uker langt opphold med Star Tour.

Fra Torp har Star Tour søndag formiddag ledig to seter til et to uker langt opphold til Tenerife.

Ekstra Kjevik-tilstrømming

Lufthavnssjef ved Kjevik, Thomas Langeland, sier at vinterferien alltid er forbundet med ekstra trykk i helgene.

— Men jeg har ikke hørt annet enn at det har gått helt greit hos oss her i morgentimene, forteller han.

Han opplyser at trafikktallene på utenlandsreiser fra Kjevik har økt med ni prosent i januar 2013 sammenliknet med tilsvarende måned i fjor. Men ettersom innenlandstrafikken har gått ned med tre prosent, kommer januartallene samlet sett nokså likt ut.

Økt pågang for Color Line

Linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, melder at det fortsatt er godt med ledige plasser til Danmark kommende helg.

— Når det er sagt, er det et bra antall mennesker som skal bruke helga på tur/retur til Hirtshals. Da jeg sjekket tallene i går (torsdag) var det over 10.000 mennesker fredag, lørdag og søndag, og det en god del mer enn en normalhelg, opplyser Grønberg.

Det blekner likevel i forhold til tallene fra juli, der det ofte er fullastede båter fire ganger i døgnet, noe som innebærer nær 25.000 passasjerer i løpet av en helg.