FLEKKEFJORD: – Driften fortsetter som før i regi av eiendomsselskapet, sier daglig leder Sissel Bruhjell Log.

Driftsselskapet i Ekolana AS har levert negativt driftsresultat 10 år på rad, og en må helt tilbake til 2001 for å finne et lite overskudd. Sissel Bruhjell Log håper og tror likevel at de skal klare å snu driftsresultatene til positive tall.

Skattegjeld

Sissel Bruhjell Log forklarer konkursen med at de ikke lyktes med å komme til enighet med Skatt Sør om betaling av skyldig skatt og avgifter. Ifølge henne er skatteetaten med et krav på 475.000 kroner i boet, den klart største kreditoren.

Millioninvesteringer

Før jul sto søsknene Sigurd Bruhjell og Sissel Bruhjell Log fram i lokalavisen Agder og fortalte at hotellet på nyåret skal pusses opp for flere millioner kroner. Samtidig ble det varslet at de var i ferd med å etablere et nytt driftsselskap sammen med flere lokale bedriftseiere på eiersiden. Et nytt driftsselskap skal også omfatte driften av Kaffebørsen, som er en kaffebar og skjenkested et annet sted i Flekkefjord sentrum enn der Grand Hotell ligger.

Grand Hotell som riktig nok er påbygd og modernisert flere ganger senere, ble bygd så tidlig som i 1897. Hotellet er kjent for sine åttekantede tårn.

Flere konkurser

Fædrelandsvennen har den senere tid skrevet om flere konkurser og økonomiske problemer i hotellselskaper på Sørlandet. Sist ut var Revsnes Hotell på Byglandsfjord, Sølvgarden Hotell på Rysstad, hotellet på Båly i Lindesnes og Utsikten hotell i Kvinesdal.