KRISTIANSAND: Natt til fredag kom det nok et lag med snø over Sørlandskysten. Heldigvis for brøytemannskapene var snøen denne gangen av den lette slaget.

— Lett snø er alltid mye enklere å brøyte enn tung snø. Vi har denne gangen bare brøytet a-rutene og må se det an om det er nødvendig å ta noe mer, sier vakthavende oppsynsmann ved Kristiansand ingeniørvesen, Håvard Moen til Fædrelandsvennen.

Mellom 10 og 20 mann

Fra natten av har ingeniørvesenet hatt ute mellom 10 og 20 mann for å brøyte og strø på A-veiene, som befatter buss, gang og sykkelveier i kommunen. Ved større snøfall har kommunen mulighet til å kalle ut opp mot 100 enheter.

— På østsiden, hvor det var mest snø, startet vi i natt. Vestsiden brøytet vi i morgentimene i dag og vi er ferdige med alle rutene nå, sier Moen.

Fokuserer på salting og strøing

Snøfallet har ikke fått ingeniørvesenet til å slå på stortromma. De store snøfallene som kom i desember, førte til at ingeniørvesenet gikk på et underskudd på rett i underkant av 10 millioner kroner.

— Det er ikke meldt så mye snø fremover, men det skal holde seg kaldt, så fokuset blir nok på salting og strøing på veiene, sier oppsynsmannen.

Bart på hovedveiene

Ved Veitrafikksentralen i Porsgrunn (VTS) hadde de fredag ettermiddag ikke fått meldinger om problemer på sørlandsveiene.

— Det er stort sett bart og vått på europaveiene. På de resterende veiene er det vekslende bart og snødekke, sier operatør Svein Harald Mastrød ved VTS.