MANDAL: Det skriver NRK Sørlandet.

Mandal-russen deltok i et rebusløp søndag kveld. To personer ble sendt til legevakt i etterkant.

En av øvelsene gikk ut på å bli sprayet med byggskum, en annen å bli dynket i bensin, bli satt fyr på, for deretter å hoppe i vannet.

Politiet stoppet aktivitetene

— Den ene russen kom seg ikke i vannet i tide, og endte på legevakta med brannskader, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre til NRK.

Tre russ skal ha fått byggskum på seg, ifølge kilder Fædrelandsvennen har vært i kontakt med. Dette er et stoff som brukes til fuging, isolering og montering. Det utvider seg raskt etter påføring og herder i løpet av kort tid fra mykt skum til hard masse. Dette skal ha satt seg i klær og på hud til russen, men uten å føre til skader av alvorlig karakter.

Politiet rykket ut for å få stoppet de farlige aktivitetene.

— Det var helt på sin plass at politiet stoppet dette. Vi må ta ansvar når det går så langt som dette, sier russepresident Mathias Stein Roksvåg til NRK.

Inspirert av Jackass

Han var selv til stede under rebusløpet, og forteller at det posten ikke var gjennomtenkt.

Posten skal ha vært inspirert av Jackass. Jackass er en amerikansk serie der en guttegjeng utfører vågale og farlige ting og filmer det.

Russen fulgte pålegget fra politiet, og avsluttet aktivitetene. Ingen av de involverte i russerebusen ønsker å snakke med media.

Rektor Oddvar Haaland synes det som har skjedd med elever fra Mandal videregående skole er veldig leit. Foto: Jarle R. Martinsen

Rektor Oddvar Haaland ved Mandal videregående skole reagerer slik:— Det er veldig leit at man i et ellers greit og tradisjonsrikt arrangmenet som rebusløpet lager innslag som ikke er forening med gøy og moro, sier Haaland.

Han sier dette er et arrangement russen står for helt alene, og at skolen ikke på noen måte er involvert. Derfor har han heller ikke engasjert seg i hendelsen, utover å følge med i media hva som kommer fram.

— Med mindre dette er noe som får konsekvenser for skolen som sådan, så involverer ikke vi oss i dette, sier Haaland.