Agder politidistrikt melder klokken 09.20 om en båt som går i ring rett nord for Tromøya i Arendal. Politi-ambulanse-branndykker-redningsskøyta-luftambulanse ble sendt ut.

Hovedredningssentralen opplyser overfor Fædrelandsvennen at Luftambulansen oppdaget en mannsperson i sjøen ved Tromøya, og redningsseselskapets båt Inge Stensland har plukket ham opp. Han blir fraktet til Sørlandet sykehus Arendal for kontroll.

Skipper Magnar Opdal på redningsskøyta sier klokken 1010 at det er en mann 40-årene, som er kraftig nedkjølt. Han kan ha ligget i sjøen siden klokken 07 på morgenen. En kajakpadler skal ha oppdaget den skibbrudne, og holdt tak i ham inntil redningsskøyta kom for å plukke ham opp. Mannen hadde redningsvest, og det har trolig reddet livet hans, i følge Opdal.

Det er ikke klart hva som er årsaken til at mannen lå i vannet mens båten kjørte i ring. Han har vært alene i båten, trolig på fisketur. Det var observante hytteturister i området som oppdaget mannen i sjøen, i følge operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.