— Familie og venner går nå gjennom områder på Lauvåsen som vi tidligere har vært gjennom. Man kan alltid finsøke noen steder, sier operasjonsleder i Agder-politiet Per Kristian Klausen.

Tirsdag fortsatte leteaksjonen etter savnede Sigurd Kallhovd. HV-soldater og Sivilforsvaret finkjemmer nå et skogsområde sør for Sørlandsparken hvor 74-åringen ofte går turer. Klokken 13 har søket etter 74-åringen vært resultatløst.

Klausen sier familien til savnede har det tøft.

— Det er derfor vi gjør dette. For å redde liv og bistå familien som føler seg maktesløse, sier Klausen.

I god fysisk form

Leteaksjonen i Kristiansand har pågått siden lørdag kveld, etter en bekymringsmelding fra den savnede mannens familie. Kaldt og fuktig vær kan gjøre det svært utfordrende for 74-åringen hvis han befinner seg ute i terrenget, slik politiets teori er.

— Det er ikke gunstig med tanke på å finne ham i live, sier innsatsleder i politiet Kjell Iveland til Fædrelandsvennen.

Da dagslyset kom tirsdag møte 67 soldater fra HV 08 og 17 personer fra Sivilforsvaret opp ved Bay auto i Sørlandsparken. Leteaksjonen koordineres av tre personer fra Røde kors.

Området det nå søkes i er kjent for turgåere med flere stier, vann og topper. Savnede Sigurd Kallhovd har brukt området ofte. Han er i god fysisk form, men er dement. Terorien er at han kan ha gått seg bort.

Inger Bente Hansen og Martin Hagen fra Røde kors leder søket i skogsområdet mellom Rona og Sørlandsparken.

Mandag ble det lett fra luften og med hjelp av hunder, uten at det ga resultater. Nå går man grundigere til verks og sender store mannskaper inn i skogen. Søket avgrenses av fylkesgrensa i øst, E 18 i vest og østenden av Drangsvannet og Høvågveien i sør.

Mobilen i drift

Innsatsleder Iveland opplyser til Fædrelandsvennen at Kallhovds mobiltelefon var i drift fram til søndag kveld.

— Når vi ringte til mobilen, ringte det, sier Iveland.

Mobilen har også slått ut på basestasjoner på Hånestangen. Savnede er bosatt i Vigvollåsen på Hånes, og politiet har gjennomsøkt leiligheten hans flere ganger uten å finne mobilen. Teorien nå er at mobilen, som er av eldre dato, kan være mistet.

HV-soldater og mannskaper fra Sivilforsvaret startet tirsdag morgen å lete etter 74-åringen mellom Sørlandsparken og Rona.

Natt til mandag lette mannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors mellom Lauvåsen og Sørlandsparken etter to uavhengige tips om at mannen skal være observert der. Tipsene gikk ut på at han var sett gående mot rundkjøringen ved Sørlandsparken to ganger lørdag, klokken 13.30 og 14.00. Søndag kveld gjorde hunder en markering som kan stamme fra savnede i det aktuelle området.

— Dere bruker ikke varmesøkende kamera i søket?

— Brannvesenet og Redningskøyta har bruke dette tidligere i aksjonen. Det er avgjort av Hovedredningssentralen at man ikke skal bruke kamera nå, utfra terreng og vegetasjon, sier innsatsleder Kjell Iveland.

Ber om tips

I samråd med familien har politiet etterlyst den savnede med navn og bilde. Sigurd Kallhovd er født i 1940. Han er omtrent 170 cm høy, grovbygd og har grått, kortklippet hår.