— Jeg opplever dette som en seier all den tid kommunen i retten mente jeg ikke skulle få en krone. Likevel er jeg ikke sikker på om erstatningen vil dekke alle utgifter når alt kommer til alt, sier Ljosland.

Den svært betente striden på Ljosland i Åseral endte i skjønnsretten for tre grunneiere. De var ikke fornøyde med hvordan oppgjøret med kommunen var etter utbyggingen av et vann— og avløpsanlegg i 2012.Et viktig punkt for Bjørn Ljosland har vært at en naturlig drikkevannskilde for hans dyr forsvant på grunn av utbyggingen. Retten mener han skal ha dette dekket. Dessuten får han erstatning for å tilbakeføre eget jorde til slik den var.

Kommunen ville i utgangspunktet at han skulle få 22.000 kroner i erstatning, men under rettssaken mente de han likevel ikke skulle ha noe. Dette fordi de mente at verdien på hans eiendom er økt på grunn av vann— og avløpsprosjektet slik at han kan tilrettelegge for hytteutbygging.Retten avviser dette. De mener blant annet at markedet for kjøp og salg av hytter er lavt for tiden.

For de to andre grunneierne som var en del av skjønnet har retten kommet til at mens den ene skal ha 3600 kroner i erstatning fra kommunen, skal den andre ikke har noe.Dessuten må kommunen ut med grunneiernes advokatutgifter på vel 224.000 kroner. I tillegg kommer kommunens egne advokatkostnader samt rettssalær. Dette siste koster 100.000 kroner.

Næringssjef Øyvind Molumyr i Åseral kommune sier at de ikke har avgjort om de vil anke dommen.