— Det var litt tungt. Men det fikk meg til å reflektere over at mange kvinner og barn bærer mange ganger denne vekten over lange distanser hver dag. Jeg tenker litt ekstra over det nå, sier Kristiansand-ordfører Arvid Grundekjøn.

Tove Welle Haugland utfordrer ordfører Arvid Grundekjøn til å bære en bøtte vann på hodet. Foto: Torstein Øen

Utfordring

Iført lilla t-skjorte gikk ordføreren ett kvartal i Markensgate med en bøtte vann på hodet mandag formiddag. Han var utfordret av Tverrpolitisk ungdomsnettverk i Vest-Agder for å skape blest rundt NRKs tv-aksjon. I år er temaet Kirkens Nødhjelps arbeid for å skaffe vann til over én million mennesker.

— Vi utfordret ordføreren til denne symbolske handlingen fordi vi ville sette fokus på at mange millioner mennesker må gå flere kilometer daglig etter vann, sier Tove Welle Haugland, leder i Vest-Agder KrFU.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Dugnad

Grundekjøn kunne gjerne gått lenger. Han mener det er viktig som ordfører å være med på positive initiativ i byen.

— Det er et godt formål og det er viktig at jeg engasjerer med som både embedsmann og privatperson. Men dette stuntet er jo bare et lite drypp for å skape oppmerksomhet, den totale innsatsen ligger i dugnaden, sier Høyre-ordføreren og fortsetter:

Les også:

— Jeg tror det er ekstra vanskelig å forstå at vann er et problem i Norge. Vi har vann over alt, og det må en ekstra innsats til for å forstå at ikke alle har det.