KRISTIANSAND: Løypemaskinen i Kristiansand fikk motorhavari første nyttårsdag.

— Derfor blir det ikke kjørt løyper i Kristiansand de neste dagene fram til maskinen er reparert, skriver Midt-Agder Friluftsråd på sin hjemmeside.

— Det er en hydraulikkslangen som har røket mens maskina var midt ute på heia, forteller friluftskonsulent Janne Johnsen i Friluftsrådet.

Snart tilbake

Løpekjører Tor Fredrik Akselsen i Parkvesenet forteller at de onsdag fikk maskinen ned fra heia på Stari, og inn på verksted på Dalane.

— Vi fikk på ny olje, og kjørte den ned til verkstedet på Dalane. Forhåpentlig er maskina i gang igjen torsdag, sier Akselsen.

— Vi er mer bekymret for løypne enn løypemaskina. Snøen er fryktelig hard i Kristiansand nå. Med seks-sju varmegrader og snøsmelting på dagen. Og så fryser det til på natta. Det er ikke noe greit i løypene her nå, sier Akselsen.

Slik er løypene

Friluftsrådet beskriver tilstanden på løypenettet i regionen slik:

  • Flerbruksløypa på Kongsgård og lysløypene i Jegersberg, Strai og Dønnestad ble kjørt begge stilarter søndag.

  • Lysløypa på Årstøl i Søgne er kjørt begge stilarter onsdag.

  • I Vennesla er lysløypa på Eikeland skole kjørt onsdag, klassiske spor. Lauvås-Høvårsland kjøres nå. I går ble det kjørt klassiske spor på Naspevarden og begge stilarter i løypene på Sandrip. Moseidvarden kjørt fredag, begge stilarter.

  • I Iveland ble Iveland-Ivedal kjørt med klassiske spor søndag. Men bare deler av runden kjørt grunnet mye vann.

  • På Høgås i Evje er konkurranseløypene kjørt i dag onsdag. Høgås-Himmelsyna og lysløypa på Evje kjørt i går tirsdag. Kjuklingheia kjørt lørdag. Turløypene Voyland-Himmelsyna og Voyland-Bjorvatn kjørt torsdag.

  • I Birkenes er alle løyper på Øyna- og Toplandsheia og lysløypa på Engesland kjørt begge stilarter i går tirsdag. Birkelandsparken kjørt søndag og turløypa Tveide-Fjellskår ble kjørt 2.juledag.

  • I Lillesand ble Holta og Lundemoen kjørt begge stilarter 2.juledag. Olashei turløype ble kjørt klassiske spor 1.juledag.