Det forteller hans danske forsvarer Axel. S. Pallesen til Fædrelandsvennen.

— Han kastet seg om bord i båten i det politiet slo til. Han ble liggende i bunnen av båten og hørte skudd bli avfyrt over ham, sier Pallesen til Fædrelandsvennen.

36-årigens forsvarer Axel S. Pallesen sier smuglerbanden fornemmet at det var politi i området. Foto: ?? Henrik Bo

36-åringen har forklart sin advokat at han fornemmet at politiet var i nærheten da smuglerne lastet om bord hasjen i den hurtiggående rib-båten.— Han merket at noe var på gang. Plutselig stormet politiet fram. Da skjedde tingene veldig fort og de kastet seg i båten, forteller Pallesen.

På vei ut av havnen falt 27-åringen i vannet, men ble plukket opp igjen i riben. 49-åringen ble skutt på kloss hold av spesialtrente politimenn. 27-åringen ble truffet med to skudd mens en polititjenestemann ble skutt i lysken.

Pallesen skal møte sin klient i morgen. 36-åringen har anket fengslingskjennelsen, men forsvareren har ikke tro på løslatelse.

27-åringen og 36-åringen er siktet for besittelse av 250 kilo hasj med sikte på videresalg. I går ble de varetektsfengslet i fire uker. 36-åringen erkjenner befatning med 45 kilo hasj.

Mennene er foreløpig ikke siktet for drapsforsøk på politiet.

— Trolig fordi det var den drepte nordmannen som avfyrte skudd, tror Pallesen.

27-åringens advokat har ennå ikke snakket med sin klient.

— Han ble operert tirsdag. Legene avgjør når jeg kan få prate med ham. Det kan skje allerede i dag, sier advokat Olav Pedersen til Fædrelandsvennen.