KRISTIANSAND: Sørlandet sykehus har hatt kapasitet til å ta i mot alle influensasyke pasienter som er kommet hittil og vil vurdere grønn beredskap over helgen.

— Det ser ut til at vi henger litt etter i utviklingen av epidemien på Sørlandet, sier fagdirektør Per Engstrand i Sørlandet sykehus HF

Fredag formiddag satt han i telefonmøte med kollegene ved sykehusene i hele Helse Sør-Øst. Og på Østlandet er det nå gul beredskap, det vil si katastrofeberedskap hvor man vurdere tvangsvaksinering, ifølge Engstrand.

Sørlandet sykehus har fredag inneliggende totalt 14 pasienter med influensa, herav ett barn. Seks av disse har påvist svineinfluensa.

Tilstanden er ikke alvorlig for noen av influensapasientene, og to av pasientene med svineinfluensa blir skrevet ut i løpet av dagen.

Siste døgn har sykehuset undersøkt 40 prøver for influensa. 10 prøver var positive for influensa A, hvorav 9 var svineinfluensa. Tre prøver var positive for influensa B.

Dermed er det påvist i alt 53 tilfeller av svineinfluensa i Agder siden uke 40 i 2012. — Vi vil trolig vurdere grønn beredskap fra mandag, sier Engstrand.

Det vil si at det skal være daglige møter i beredskapsledelsen for å se om det er nok senger til de som er syke. Per fredag har Sørlandet sykehus kapasitet til å ta i mot pasienter fra andre steder i Helse Sør-Øst.

— Vi vurderer også å vaksinere ansatte, og vil trolig gjennomføre det dersom forventet økning inntreffer i løpet av helga.

Sykehuset vil følge utviklingen nøye i helga og sikre at det hele tiden er plass til pasienter som blir syke.