— Det var en stor og omfattende oppgave, der vi skulle sette opp en vegg med forskjellige spesifikasjoner. Resultatet viser jo at jeg klarte dette greit, sier Erlend Nordby.

Gull i betongfaget

Den 18 år gamle kristiansanderen konkurrerte i betongfaget. Han er lærling i BRG Entreprenør. Faglig leder Marius Salthaug i BRG som fulgte konkurransen i Trondheim, sier firmaet er stolt over å ha en så solid representant for faget om bord.

— En slik prestasjon gir et kraftig signal til politikerne og skoleledelse om at alternative skoleløp må utredes bedre. Han viser til at Erlend Nodby er ett år yngre enn sine konkurrenter, og at han gjennomfører et såkalt 1+3 skoleløp. Det vil si at han kombinerer ett års skolegang med tre år i lære, samtidig som restteorien blir fordelt utover i læretiden i samarbeid med skolen, sier regionsjef Petter Blomkvist i Entreprenørforeningen Bygg- og anlegg (EBA).

Gull i anleggsmaskinførerfaget

Frolendingen Sondre Lien (19), som er lærling i Fiære Entreprenør, ble norgesmester i anleggsmaskinførerfaget. Han konkurrerte mot 27 andre i å håndtere både gravemaskin, dumper og hjullaster.

Gull i murerfaget

Den siste gullmedaljen til Sørlandet gikk til Terje Harrig Nielsen fra Kristiansand. Han tok gull i murerfaget, og er til vanlig lærling hos murmester Frode Lindgren i Kristiansand.