— Det var nesten overraskende stor enighet om å gå inn for forhandlinger med Vest-Agder, sier Aust-Agders fylkesvaraordfører Jon Olav Strand (KrF) til Fædrelandsvennen etter møtet i Aust-Agder KrF mandag kveld.

Der ble det stort flertall for å gå inn i forhandlinger med Vest-Agder om en mulig fylkessammenslåing til en ny Region Agder, samtidig som man også holder døren åpen for samtaler med Telemark om samme tema.

Drømmen lever

Det var en viss spenning knyttet til møtet etter at Aust-Agder Ap tidligere denne måneden sa nei til å forhandle om det samme. Med mandagens KrF-vedtak er det ennå liv i drømmen om ett Agder, og det er meningen at spørsmålet om en mulig Region Agder skal være avgjort innen utgangen av året.

— Vedtaket er i tråd med KrFs nasjonale linje om større regioner, men vi er ikke fornøyd med det som foreligger fra regjeringen nå om hva som skal være innholdet i disse regionene, sier Strand.

Innbyggerundersøkelse

Samtidig har Aust-Agder KrF vedtatt at man vil spørre innbyggerne til råds i en grundig innbyggerundersøkelse.

— Dette vil gi en bedre kartlegging av behovene enn en folkeavstemning. Først etter at innbyggerundersøkelsen er gjennomført vil vi avgjøre om det er behov for å ha en folkeavstemning, sier Jon Olav Strand. Innbyggerne i Aust-Agder sa så sent som i 2011 nei i en folkeavstemning om sammenslåing med Vest-Agder.