Johnny Augland and the Blue Masters Allstar.

— Det blir garantert Blueslaurdag her på Ose neste år også, sa blues-sjefen Johnny «Guitar» Augland smilende, etter å ha takket de 200 trofaste bluesvennene som hadde møtt opp for å lytte til drivende blues og rockabilly for ellevte året i den vesle bygdebyen med 5 fast bosatte vinterstid.

— Det er fantastisk morsomt å spille her på Ose, sa Lene Tønnesen i kristiansandsgruppa «Southern Girls, som sammen med like erfarne Helga Hægeland, Nina Pernille Munksgaard og bandet vartet opp med blues og rock som fikk publikum til å juble etter mer.

Ny cd

Southern Girls slapp sin nye Cd, «A little bit of this - a little bit of that» i september.

— Vi har allsidig bakgrunn og spiller roots og musikk vi selv liker. Cd’en er gitt ut i 11 land allerede, forteller Helga Hægeland.

— Satser dere profesjonelt?

— Vi sier i alle fall ikke nei til spillejobber. 1. august spiller vi i Mandal. Hadde vært gøy og fått spilt på Dark Season sier Tønnesen.

Knottstock

— Vi flyttet innendørs i år. Det var så mye mygg og knott og regn. Men dette grendehuset, vegg i vegg med turistheimen og den vesle scenen i skogkanten, bærer lyden fantastisk godt, sier Augland.

Bluesvert Augland og hans nye band, Johnny Augland and the Blue Masters Allstar, veteraner og nykommere i bandet Good Time Charlie, Jørun Bøgebergs Trio og Toini and the Tomcats sørget for at det ble nesten like god stemning inne som det kunne ha vært utendørs - fritt for regn, mygg og knott.

— Reidar Larsen døpte stedet «Knottstock» en gang han spilte her, forteller en fornøyd bluesvenn Bjørn Wiksaas fra Kristiansand.

FIRE OM BLUESLAURDAG PÅ OSE:

Har du vært her mange ganger?

Hva tenker du om dette arrangementet?

BJØRN WIKSAAS

BJØRN WIKSAAS, KRISTIANSAND:— Har vært her seks ganger. Det er veldig trivelig når det blir arrangert blueskonserter på så intimt nivå som her på Ose. Liker dette mye bedre enn på store steder der ølsalget synes å telle mest. Johnny Augland er en dyktig musiker med et stort kontaktnett som får de musikerne han vil ha hit.

VIGDIS BEISLAND

VIGDIS BEISLAND, AUSTAD I BYGLAND:— Jeg tror jeg har vært her alle 11 gangene. Det er aller best når vi kan være utendørs blant de gamle, koselige bygningene, men folk er fornøyde uansett. Her er alltid gode musikere, men jeg husker spesielt godt da Rita Eriksen var her.

ELIN AUSTAD

ELIN AUSTAD, AUSTAD I BYGLAND:— Jeg har vært på en god del Blueslaurdager, men her på Ose skjer det så mye at det er ikke godt å få med seg alt. Jeg er altetende musikalsk, men prøver å få med meg den gode bluesen som kommer hit. Det er ikke mange andre steder vi kan oppleve slikt her på Sørlandet.

RONNY STAVSHOLT

RONNY STAVSHOLT, VALLE:— Vet ikke hvor mange ganger jeg har vært her. Utrolig at det kan samles så mye gode bluesfolk på en gang, men det skyldes jo Johnny Auglands gode kontaktnett gjennom mange år. Nå står det flinke folk på scenen her som har spilt siden de var gamle nok til å komme inn på spillestedene.