Jørgen Skauge i Imperiet går sammen med Hunsfos Næringspark og stiftet Hunsfest AS. Dermed er konserten tilbake på Hunsøya. Foto: Kristian Hole

— Det ble for mye styr. Det er bare tull hvis vi skal ha to konkurrerende arrangementer samme dag. To festivaler er det plass til i Vennesla, men ikke samtidig, sier Jørgen Skauge i Imperiet AS.

Det skal være moro, ikke konflikt, å arrangere festival. Vi må jobbe sammen, ikke mot hverandre.

Jørgen Skauge i Imperiet går sammen med Hunsfos Næringspark og stiftet Hunsfest AS. Dermed er konserten tilbake på Hunsøya. Foto: Kristian Hole

Tidligere i høst brøt samarbeidet mellom Skauge og Hunsfos Næringspark sammen. Derfor flyttet han Hunsfest-konseptet til gressplenene ved Vigeland Hovedgård.Hunsfos Næringspark svarte med å planlegge sitt eget konsert-arrangement på Hunsøya.

Partene var devis uenige om den økonomiske støtten til festivalen og om hvem som skulle ha rettigheter til øl— og matsalg.

Stifter felles selskap

Nå er dette tilbakelagte feider og partene som for en tid siden sto steilt mot hverandre, er enig om å forene kreftene.

— Vi stifter selskapet Hunsfest AS. Det eies 50 prosent av Imperiet og 50 prosent av Hunsfos Næringspark. Grunnet ombygging må vi skalere ned litt, men vi får plass til 3500, forteller Skauge.

— Skjønte du rett og slett at du bommet ved å flytte Hunsfest?

— Det var mer at det plutselig ikke ble gøy lengre. Vi har andre jobber alle sammen. Det skal være moro, ikke konflikt, å arrangere festival. Vi må jobbe sammen, ikke mot hverandre, sier Skauge.

- Riktig

Trygve Aas i Hunsfos Næringspark er veldig fornøyd med avtalen med Imperiet og Skauge.

— Dette er bare helt riktig. Nå skal vi gjenskape stemningen fra juni 2015. Mye kan arrangeres mange steder, men Hunsfest må være på Hunsøya, sier han i en kommentar.

Det nye selskapet planlegger Hunsfest som en årlig konsert-begivenhet. Eierne er innstilt på å skape noe varig.

Abel åpner

Sammen med flytte-nyheten slapp Skauge også en ny artist til Hunsfest torsdag:

Velkjente og legendariske Morten Abel skal åpne konserten. Han har spilt en gang før i Vennesla. Som en skjebnens ironi foregikk den konserten ved Vigeland hovedgård.

— Abel leverer noe så veldig for tiden, og vi er svært glade for at han kommer til Vennesla og åpner konsertkvelden, sier Skauge.

CC Cowboys

Fra før er det kjent at CC Cowboys skal spille på Hunsfest. Skauge planlegger to ytterligere artister, men han regner ikke med å ha noen nyheter om dette før i februar/mars.

Imperiet er innstilt på å dekke leiekostnader på Vikeland, siden selskapet bryter avtalen de hadde om å flytte Hunsfest dit. Skauge ønsker å få til en konsert som kan samle 2000 mennesker på sensommeren, men har så langt ikke lykkes med å få tak i artist.

Hunsfest skal foregå 18. juni neste år

Festivalsjef og daglig leder i det nye selskapet Hunsfest AS er Jørgen Skauge. Styret består av Trygve Aas, Agnar Espegren, Geir Stokke og Magne Aasheim Knudsen. Sistnevnte blir styreleder.