MANDAL: Både huset og bilen til ransmistenkte blir ransaket. Politiet er på jakt etter kniven, sykkelen mannen skal ha brukt til flukten etter ranet og pengene fra ranet. Mannen blir avhørt av politiet, og blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag. 30-åringen skal ha vært i politiets søkelys tidligere.

Det var i en bolig i Østre Skogsfjord politiet troppet opp med tre uniformerte biler og pågrep mistenkte cirka klokken 1000 . Han er brakt til avhør ved Mandal politistasjon.

— Han var inne til alibisjekk på fredag, men sa at han ranet var ukjent for ham, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til Fædrelandsvennens nettavis.

Det var summen av indisier og vitneobservasjoner som gjorde at politiet valgte å gå til aksjon. Pågripelsen skjedde udramatisk i mannens bopel.

Ved 14.00-tiden fredag ble Sparebanken Pluss i Mandal ranet for andre gang på et halvt år. En person truet til seg et mindre pengebeløp med det som karakteriseres som en stor kniv.

Ranet varte i 48 sekunder. Pengene brakte raneren med seg i en veske på magen, da han stakk fra stedet på en mørk herresykkel. Ifølge Gabrielsen er siste vitneobservasjon av raneren gjort i Torjusheigata, vis-a-vis Øysteins Foto.

Politiet hadde to personer inne til alibisjekk fredag ettermiddag. De ble dimittert like etter. Fra åstedet er det sikret tekniske spor som skal sendes Kripos, blant annet fot- og fingeravtrykk. Også sedler som lå på gulvet i banken etter ranet er sendt til analyse.