KRISTIANSAND: Ansatte og pårørende gleder seg over nytt parkeringshus med plass til over 400 biler. — Så langt har vi bare positive erfaringer. Det nye P-huset fungerer bra. Vi er veldig godt fornøyd, sier ass. driftssjef Jon Sverre Berg.

Fire uker etter at anlegget med plass til 400 biler fordelt på fire plan sto ferdig, puster både sykehusledelsen, ansatte og ikke minst de pårørende lettet ut.

— Tidligere måtte vi skrive i innkallingsbrever til pasienter og pårørende og si at vi hadde problemer med parkeringen på sykehuset. Vi måtte faktisk be folk kjøre kollektivt for å unngå kaos. Nå er situasjonen en helt annen. Vi kan også tilby inntil tre timers kortidsparkering i toppetasjen, noe både besøkende, pårørende, funksjonshemmede og blodgiverne våre setter pris på, stråler Berg.

-Plasseringen så nær opp mot sykehuset er nyttig. Men enda bedre er det at det også er blitt mer luft og grønt ved hovedinngangen, sier han.

Fædrelandsvennens fotograf, Trygve Skramstad har vært i helikopter og sett sykehuset i Kristiansand sånn litt ovenfra.

Og det er et imponerende skue.

Sykehuset med tilliggende herligheter vekker oppsikt.

I dag er sykehuset arbeidssted for i alt 3100 sørlendinger med 585 senger.

Vi er glad byggeperioden er over. Det har vært mye anleggstrakk inn og ut av området. I dag er vi stolte av det vi har fått til. Det nye parkeringshuset koster nærmere 45 millioner kroner og er finansiert via p-avgifter. Dette har vi fått til uten å belaste sykehusets budsjetter. Det hadde ikke gått ellers, sier Jon Sverre Berg.

Marianne Guslaa