Både bedriftslegen til Kruse Smith og et kriseteam deltok på møtet, etter at flaks og raske reaksjoner hindret tap av menneskeliv da den 13 tonn tunge skulpturen ble knust på Bystranda tirsdag morgen. Monteringsarbeiderne var naturlig nok langt nede etter den dramatiske hendelsen.

— Kruse Smith har forsikringer på alle våre jobber, men vi vil kanskje vurdere å sende regressen videre til Ankerlift, sier regionleder i Kruse Smith, Egil Lunden, til Fædrelandsvennen.

På Bystranda like etter ulykken ble det spekulert i om årsaken til ulykken kunne være at en bremse på vaiertrommelen som holdt kranbommen sluttet å fungere. Arbeidstilsynet er imidlertid foreløpig forsiktige med å fastslå årsaken.

— Det er ikke så mye vi kan si ut over det som har skjedd. Det er på det rene at vaieren har rast ut av trommelen. Det ser ikke ut som det er brudd på vaieren. Vi må få en kranspesialist til å se på krana før vi kan konkludere med noe. Jeg kan ikke si om det blir i dag eller i morge, sier senioringeniør i Arbeidstilsynet, Jan-Erik Pedersen.

Skulpturen vil inntil da være sperret av. Mange skuelystne samlet seg på Bystranda tirsdag formiddag. Reaksjonene var at det hele var svært trist. For den danske kunstneren Claus Ørntoft lå et års arbeid i grus.

— Det er som å løpe maraton og snuble like før mål, sier han til Fædrelandsvennen.