— Jeg garanterer ingenting. Vi lever under et ekstremt press. Prisene har falt dramatisk den siste tiden og konkurransen er ytterligere tilspisset, sier Jan Bodd, konsernsjef i Ringnes, til Agderposten.

Ifølge den danske avisen Børsen skal Carlsberg, som eier Ringnes, legge ned 14 bryggerier i Europa. Bodd kan ikke utelukke at Arendals Bryggeri er blant dem.

— Jeg kan ikke utelukke noen ting. Vi må hele tiden se på kostnadene ved bedriften, sier han.

Etter de rødgrønnes valgseier var det full jubel ved bryggeriet. Jens Stoltenberg har nemlig lovet at han vil gjeninnføre grunnavgiften på engangsemballasje, og Ringnes-sjefen har sagt at brusproduksjonen i så fall ikke vil bli flyttet.

— Det står jeg fast ved, sier Bodd, men utelukker samtidig ikke at andre årsaker kan føre til problemer for bryggeriet i Arendal.

— Hvis Stoltenberg vil gjøre noe for norske bryggerier, bør han heller sette ned ølavgiften. Da kan vi tilsette flere mennesker, sier konsernsjefen.

Hovedtillitsvalgt ved Arendals Bryggeri, Svein Rannekleiv, er ikke skremt av verken sjefens uttalelser eller avisoppslaget om at Carlsberg vil halvere sin produksjonsvirksomhet i Europa.

— Vi vil aldri få noen garantier, men jeg føler meg ganske trygg på at det ikke foreligger noen planer for å legge ned Arendals Bryggeri, sier Rannekleiv.