Moss (NTB-Arnt Folgerø): Tilstanden for den andre gutten er kritisk.Etter gjenopplivingsforsøk på stedet, ble guttene fraktet med ambulansehelikopter til Rikshospitalet, opplyser operasjonsleder Sigrun Mørkeseth i Østfold politidistrikt til NTB. Hun bekrefter at guttene er tvillinger.

Barna ble meldt savnet fra et hus i boligområdet Hanan på grensa mellom Rygge og Moss kommune i nærheten av elva, som tilhører Vansjøvassdraget. Meldingen om at de to guttene var borte, kom klokka 11.41, men da hadde flere personer allerede startet letingen etter dem.

Lå med ansiktet ned

– Vi fikk melding om at ett av barna ble funnet klokka 12.07, mens det andre ble funnet klokka 12.15. opplyser Mørkeseth. De to barna skal være funnet hundre meter fra hverandre. Ifølge naboer lå begge med ansiktet ned i vannet.

Det var ingen øyenvitner til at guttene falt i vannet. Fra boligområdet der guttene forsvant, går det en sti ned mot elva 100 til 150 meter unna. Guttene kan ha ramlet utfor en tre – fire meter høy skrent, eller de kan ha kommet seg helt ned til vannkanten og ramlet uti der. Det er sterk strøm i elva der barna ble funnet.

Skiftet bleie

Ifølge naboer NTB har snakket med, skal dagmammaen ha vært inne for å skifte bleie på et tredje barn da de to guttene forsvant fra området rundt huset. Da hun kom ut igjen og ikke så tvillingene, meldte hun umiddelbart fra til noen naboer som startet leting etter barna. De lette også ved elva, uten å se noe til de savnede guttene.

Dagmammaen og tvillingenes pårørende blir nå tatt hånd om av kommunens kriseteam. Også politifolkene og andre tjenestemenn som var på ulykkesstedet, vil bli tatt hånd om.

– De vil bli samlet til en gjennomgang av det som er hendt, sier Mørkeseth.

Ulykke i fjor

I slutten av mars i fjor i døde to sju år gamle gutter etter å ha blitt funnet livløse under isen i en dam i Våler i Østfold.

De to kameratene var sammen med andre barn og voksne på tur i området, men forsvant i forbindelse med lek. (©NTB)